Weber Magyarország

Szarvasburger fürjtojással

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Szarvasburger fürjtojással

Egy igazán különleges hamburgert készítettünk a héten. Általában véve ritkán látni tükörtojást sütni grillben, de a Weber kerámia lap most minden pillanatban segítségünkre volt.
Course: Hamburger

Ingredients
  

Hozzávalók 1 hamburgerhez
  • 200 g szarvasburger húspogácsa
  • 1 db fürjtojás
  • 1 db hamburger buci jó minőségű/házi
  • 1 adag lilahagymalekvár
  • 1 evőkanál somlekvár
  • 10 g grana padano sajt reszelve
  • vaj, só

Equipment

  • Weber Pulse 2000

Method
 

  1. Hevítsük fel a grillt 250°C-ra. Gáz grillek esetében a melegítéskor már be lehet tenni a kerámia lapot. Gömbgrill használatakor először a rácsot hevítsük 20 percig, majd tegyük az indirekt zóna közepére a kerámia lapot.
  2. Vékonyan dörzsöljük be olajjal a szarvashúst és kezdjük el sütni. Nekünk oldalanként 8-8 percet kért, de aki jól átsütve szereti a vadhúst az nyugodtan hagyja 10 percig.
  3. Ha a húst megfordítottuk vágjuk félbe a bucit. Alapvetően egy télzáró burgernek szántuk és csupa finomság van a házi deliben. Nem is volt kérdés, hogy szarvasgombás vajjal kentük át mindkét oldalát. Vajas oldallal lefelé sütve gyönyörű pírt kap majd a bucink.
  4. Ha már kész az alját kenjük meg vékonyan somlekvárral és tegyük rá a húst. Reszeljünk rá sajtot és amíg a fürjtojás megsül a kerámia lapon, addig hagyjuk nyitva.
  5. Jöhet egy méretes evőkanál lilahagyma lekvár és a tükörtojás. Tegyük rá a pirult tetejét és készen is van ez a szépség.

Notes

Igazi gourmet élmény! Jó étvágyat kívánunk!

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart