Értékeld a receptet!
5/5

Steak quesadilla
A hosszú hétvégén mindenképpen gyújtsátok be a grillt! Ha még nincs ötletetek, akkor itt van egynek mai ebédünk.
Ingredients
Equipment
Method
- Hevítsük fel a grillt 250°C-ra.
- A steaknek való húsunkat készítsük elő: minimum 30 percet hagyjuk a konyhapulton, majd kenjük át bőven olajjal vagy olvasztott kacsazsírral. Fűszerezzük kedvenc steak fűszerkeverékünkkel vagy rubbal. Fontos, hogy ezt akkor végezzük el, ha már a grill sütésre kész.
- Grillezzük meg a steak mindkét oldalát, majd szeleteljük fel.Tegyük egy kisméretű csepptálcába. Helyezzük a rácsra a kerámia sütőlapot és hagyjuk melegedni.
- Vajazzunk meg vékonyan egy tortillalapot. Fordítsuk meg és a "szűz" oldalát kenjük be alaposan egy nagy adag gucamole-val, majd rendezzük el rajta a steak húst és a hagymát. Fedjük be egy másik tortillaval és tegyük a sütőlapra.
- Kis idő múltán a grill lapáttal vágjuk 4 darabra. Így könnyebb megfordítani és enni is. Mindkét oldalát pirítsuk meg, majd salátával kínáljuk.
Notes
Félbehajtva extra adag tejföllel, jalapeno-val és sajttal nagyon jó meccsnéző étel!
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban