Weber Magyarország

Paradicsomos – boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Paradicsomos - boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel

Exkluzív ételnek számít a kagyló és akár főfogás, akár előétel sokan szeretik. Jól behűtött habzó vagy minerális borral lekísérve elégedetten dőlünk majd hátra a kerti székben.
Servings: 2 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 kb kék (fekete) kagyló
  • 1 üveg chardonnay vagy rajnai rizling
  • 2 db lime
  • 7 db sonka hagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 30-40 g vaj
  • kovászos kenyér
  • olíva olaj

Equipment

  • Weber öntöttvas Wok

Method
 

  1. Háromnegyed kémény brikettet izzítunk be, hogy elérjük a 200°C-ot.
  2. A kagylókat mossuk át és csak a zártakat használjuk fel az ételhez.
  3. A hagymát szeleteljük fel és a felhevült wokban kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a kockára vágott szárzellert, a paradicsom szószt és 2 dl chardonnay (ha borosabban szeretjük rajtunk múlik). Keverjük össze az egészet, majd jöhetnek a kagylók. Lefedve addig pároljuk, amíg mindegyik ki nem nyílik.
  4. Adjuk hozzá a vajat és csavarjuk rá a lime levét. Emeljük ki egy alátétre, keverjük össze alaposan és lefedve pihentessük.
    Közben olíva olajjal meglocsolt kovászos kenyér szeleteket pirítunk hozzá.

Notes

Könnyed nyárias fogás. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Tried this recipe?

Let us know how it was!

kagyló grillezés stiller tamás

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart