Értékeld a receptet!
5/5

Paradicsomos - boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel
Exkluzív ételnek számít a kagyló és akár főfogás, akár előétel sokan szeretik. Jól behűtött habzó vagy minerális borral lekísérve elégedetten dőlünk majd hátra a kerti székben.
Ingredients
Equipment
Method
- Háromnegyed kémény brikettet izzítunk be, hogy elérjük a 200°C-ot.
- A kagylókat mossuk át és csak a zártakat használjuk fel az ételhez.
- A hagymát szeleteljük fel és a felhevült wokban kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a kockára vágott szárzellert, a paradicsom szószt és 2 dl chardonnay (ha borosabban szeretjük rajtunk múlik). Keverjük össze az egészet, majd jöhetnek a kagylók. Lefedve addig pároljuk, amíg mindegyik ki nem nyílik.
- Adjuk hozzá a vajat és csavarjuk rá a lime levét. Emeljük ki egy alátétre, keverjük össze alaposan és lefedve pihentessük.Közben olíva olajjal meglocsolt kovászos kenyér szeleteket pirítunk hozzá.
Notes
Könnyed nyárias fogás. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban