Értékeld a receptet!
5/5

BBQ marhaoldalas
A fermentált káposztánál ígértük, hogy leírjuk a szmókerben sült marhaoldalast. 4-5 napig tartottuk befűszerezve vákuumtasakban, majd kb. 120°C-on sütöttük és füstöltük puhulásig.Szinte sütésre kész állapotban lehet már marhaoldalast vásárolni, így rögtön a fűszerezésről írunk.
Ingredients
Equipment
Method
- Mozsárban finomra törjük a keveréket. Az oldalast dijoni mustárral vékonyan átkenjük és megszórjuk a friss rub-bal. Levákumozzuk és napokig érleljük.
- Weber Smoke Mountain Cookerben egy teli (inkább púpos) kémény brikettet izzítottunk és Hickory Wood Chunks fadarabokat nedvesítettünk be.
- 1,5 óra füstölés után bbq szószba fürdetve csomagoltuk be és hagytuk sülni, amíg egy hegyes kés át nem siklott rajta a csontig.
- Kicsomagoláskor a keletkezett szaftot összekevertük BBQ szósszal és egy kis edényben addig forraltuk, amíg be nem sűrűsödött.
Notes
Burgonyapürével, friss kerti salátával és csípős retek csírával tálaltuk.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban