Weber Magyarország

BBQ marhaoldalas

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

BBQ marhaoldalas

A fermentált káposztánál ígértük, hogy leírjuk a szmókerben sült marhaoldalast. 4-5 napig tartottuk befűszerezve vákuumtasakban, majd kb. 120°C-on sütöttük és füstöltük puhulásig.
Szinte sütésre kész állapotban lehet már marhaoldalast vásárolni, így rögtön a fűszerezésről írunk.
Course: Főfogás

Ingredients
  

RUB
  • 2 kávéskanál mustármag
  • 2 kávéskanál zöldbors
  • 1 kávéskanál koriander
  • 3 szem borókabogyó
  • fél kávéskanál fokhagymapor
  • 2 kávéskanál
  • 1 kávéskanál cukor

Equipment

  • Weber Smoke Mountain Cooker
  • Weber Brikett
  • Hickory Wood Chunks

Method
 

  1. Mozsárban finomra törjük a keveréket. Az oldalast dijoni mustárral vékonyan átkenjük és megszórjuk a friss rub-bal. Levákumozzuk és napokig érleljük.
  2. Weber Smoke Mountain Cookerben egy teli (inkább púpos) kémény brikettet izzítottunk és Hickory Wood Chunks fadarabokat nedvesítettünk be.
  3. 1,5 óra füstölés után bbq szószba fürdetve csomagoltuk be és hagytuk sülni, amíg egy hegyes kés át nem siklott rajta a csontig.
  4. Kicsomagoláskor a keletkezett szaftot összekevertük BBQ szósszal és egy kis edényben addig forraltuk, amíg be nem sűrűsödött.

Notes

Burgonyapürével, friss kerti salátával és csípős retek csírával tálaltuk.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

bbq marhaoldalas és RUB recept by stiller tamás

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart