Weber Magyarország

Savanyított lilahagyma

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Savanyított lilahagyma

Az idei grillszezon időszámítása már a küszöbön és nagyon sok kezdő is várja már, hogy újra a kezébe vehesse a grill csipeszt és a hideg sört. Haladók számára is ajánljuk a savanyított lilahagyma receptünket. Sült kolbász, hot-dog, oldalas, burger, szegy nagyszerű kiegészítője lehet. Végtelenül egyszerű elkészíteni!
Servings: 1 adag
Course: Köret

Ingredients
  

  • 3 db közepes fej lilahagyma
  • 2 db lime (+citromlé)
  • 1 kávéskanál mustármag
  • 1 db babérlevél (kerti)

Method
 

  1. A lilahagymát szeletelőn legyaluljuk egy tálba és besózzuk. Ügyelve arra, hogy csak annyi sót használjunk, ami kiszívja a lilahagyma levét.
  2. Várjunk amíg a só elkezdi kiszívni a nedvességet, majd facsarjuk rá a két lime levét. Nyomjuk le a tál aljára a hagymát és ha szükséges adjunk még hozzá citromlevet. Nagyon fontos, hogy csak a szükséges mennyiségű savas közeg legyen a hagyma körül. Ennek az ízesítésen kívül az a dolga, hogy a hagyma színanyagát felhígítva beszínezze a teljes lilahagyma mennyiséget.
  3. A mustármagot és az egy darab babérlevelet mozsárban törjünk össze. Akinek van kerti az jóval magasabb ízélményt tud elérni. Keverjük a fűszert a beindított lilahagymába és ismét nyomkodjuk le. Hagyjuk lefedve 3-4 órára vagy egész éjszakára.
  4. Ha gyönyörűen beszínezte és kellemesen savas és sós a lilahagyma akkor zárjuk üvegbe és hűtőben tároljuk.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

sanyított lilahagyma recept by stiller tamás

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart