Weber Magyarország

Vaslapon sült kacsacomb, spenótos, parmezános burgonyával

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Vaslapon sült kacsacomb, spenótos, parmezános burgonyával

A héten kacsacombot sütöttünk vaslapon.
Servings: 3 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 3 db kacsacomb
  • 6-8 fb főtt burgonya kis méretű
  • 2 marék bébi spenót
  • 1 db saslik hagyma
  • 30 g parmezán

Equipment

  • Weber Genesis II EX-315
  • Weber Öntöttvas lap
  • iGrill maghőmérő

Method
 

  1. Kacsasütés első és legfontosabb szabálya, hogy hideg serpenyőbe tesszük a kacsát bőrrel lefelé és úgy kezdjük el közepes hőmérsékleten a sütést. Mi nem serpenyőben, hanem egy Weber öntöttvas lapját használtunk hozzá, ami tökéletes erre a célra. Szikrát adtunk a Genesis-nek és a hideg vasra tettük a szoba hőmérsékletű kacsacombokat bőrrel lefelé. Kapott némi előfűszerezést, de a fantasztikus ízekért és az illatokért egy saslik hagymát ketté vágtunk és a kacsa mellé tettük.
  2. Az egyik combba beleszúrtuk az iGrill maghőmérőt és telefonon követtük az eseményeket. Amint a bőr megsült megfordítottuk a combokat és 74°C maghőig vittük el a sütést, majd indirektbe tettük, amíg a köret elkészült.
  3. Főtt héjas burgonyát kettévágtunk és a hagymás kacsazsírban sütöttük ropogóssá. A megmaradt zsírban spenótot fonnyasztottunk és parmezánt reszeltünk rá.

Notes

Mindent ezen a vaslapon készítettünk és az ízek tökéletesen egymásra épültek. Nagyon finom volt. A kacsát egy fa nyárssal szúrtuk meg a csont mellett, hogy kellően megpuhult-e és már szervíroztuk is.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

vaslapon sült kacsacomb, burgonyával, sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart