Értékeld a receptet!
5/5

Csabai töltött sertés karaj, nyárson sütve
Kitaláltad már mit sütsz Húsvétkor? Mit szólnál valami régi jó ízhez a megszokott füstölt hús mellé. Szeretjük a jó kolbászt, főleg, ha az egy szép csontos karaj közepében van. Igen, ez a csabai karaj, nyárson sütve!
Ingredients
Equipment
Method
- Az egész mutatvány a kolbász kiválasztásánál kezdődik. Erősebb ízesítésű, hogy a húst jól átjárja sütés közben. Ne legyen száraz, inkább finom puha. Az állag lehetőleg egységes legyen és ne lássunk benne zsírfoltokat. Egy szóval szépen kidolgozott, ízletes kolbászt válasszunk. Innentől kezdve a sütés egyszerű hiszen csak bele kell húzni a karaj közepébe.
- Nyárson sütéskor figyeljünk oda, hogy a nyársra húzás után tisztítsuk le a rudat egy papírtörlővel. Különösen a rúd végére figyeljünk oda, hogy ne legyen rajta húscafat, amikor a motorhoz csatlakoztatjuk. Amint elhelyeztük a grillben végezzünk pár próbafordulatot.
- Ha a hús nem mozog a nyárson, akkor már csak a csepptálca elhelyezése következik. Vegyük ki a nyárs alól a rácsot és tegyünk az aromasínekre egy csepptálcát. Egy kevés vizet is tegyünk bele, hogy legyen súlya és a lecsepegő zsírt is lehűtse.
- Sütéskor használjunk indirekt hőt, tehát a csepptálca és a hús alatt ne gyújtsuk be az égőket. Így biztonságosan tudjuk megsütni a húst és nem kell aggódnunk a belobbanó zsiradék miatt. Élvezhetjük a társaságot és a hideg sört.
Notes
A kolbászban is megtalálható fűszerekből készíthetünk keveréket, amivel sütés előtt ízesíthetjük a húst kívülről.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban