Weber Magyarország

Csabai töltött seretés karaj, nyárson sütve

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Csabai töltött sertés karaj, nyárson sütve

Kitaláltad már mit sütsz Húsvétkor? Mit szólnál valami régi jó ízhez a megszokott füstölt hús mellé. Szeretjük a jó kolbászt, főleg, ha az egy szép csontos karaj közepében van. Igen, ez a csabai karaj, nyárson sütve!
Servings: 4 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 kg csontos karaj
  • fél szál füstöltkolbász

Equipment

  • Weber Pulse 2000
  • Weber Forgatónyárs Pulse Grillekhez
  • Csepptálca

Method
 

  1. Az egész mutatvány a kolbász kiválasztásánál kezdődik. Erősebb ízesítésű, hogy a húst jól átjárja sütés közben. Ne legyen száraz, inkább finom puha. Az állag lehetőleg egységes legyen és ne lássunk benne zsírfoltokat. Egy szóval szépen kidolgozott, ízletes kolbászt válasszunk. Innentől kezdve a sütés egyszerű hiszen csak bele kell húzni a karaj közepébe.
  2. Nyárson sütéskor figyeljünk oda, hogy a nyársra húzás után tisztítsuk le a rudat egy papírtörlővel. Különösen a rúd végére figyeljünk oda, hogy ne legyen rajta húscafat, amikor a motorhoz csatlakoztatjuk. Amint elhelyeztük a grillben végezzünk pár próbafordulatot.
  3. Ha a hús nem mozog a nyárson, akkor már csak a csepptálca elhelyezése következik. Vegyük ki a nyárs alól a rácsot és tegyünk az aromasínekre egy csepptálcát. Egy kevés vizet is tegyünk bele, hogy legyen súlya és a lecsepegő zsírt is lehűtse.
  4. Sütéskor használjunk indirekt hőt, tehát a csepptálca és a hús alatt ne gyújtsuk be az égőket. Így biztonságosan tudjuk megsütni a húst és nem kell aggódnunk a belobbanó zsiradék miatt. Élvezhetjük a társaságot és a hideg sört.

Notes

A kolbászban is megtalálható fűszerekből készíthetünk keveréket, amivel sütés előtt ízesíthetjük a húst kívülről.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

karaj kolbásszal töltve

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart