Értékeld a receptet!
5/5

Egészben sült csülök
Aki egyszer kipróbálja milyen a Weber forgatónyárson sütni, az valószínűleg utána mindent ezzel akar majd sütni. Egész csirkét, sertés combot, tarját, marhahúst, halat, esetleg zöldségeket is.
Ingredients
Equipment
Method
- Aki emlékszik korábbi posztunkra, amikor is a nedves pácolást taglaltuk, annak van egy jó hírünk. Használható csülök pácolására is. 3-4 napig tartsuk benne és utána fantasztikusan omlósra lehet sütni.
- 3 órán át forgattuk egy 6 égős Genesis II gázgrillben. Ezalatt a kiolvadó zsír ropogósra sütötte a bőrét. Természetesen használtunk egy kis méretű csepptálcát, amit az aromasínek közé tettünk, hogy összegyűjtse a zsírt. Erős szél volt ezért középen picit le is nyomtuk, nehogy kifújja a szél. Mögé befogtuk a sütő kosarat is, amiben a darabolt burgonyát készítettünk.
- Amikor a csülök már készen volt elzártuk alatta az égőket, csak a burgonya alatt égett három. Az a plusz 30-40 perc a csülöknek is jót tett, hogy még indirektben hagytuk. Megéri várni, amíg sütés után a teljesen lezárt grillben minden ehető hőmérsékletű lesz. Az élmény magáért beszél.
Notes
Ha a nyárra Te is szeretnél beszerezni egy ilyen forgatónyársat, keresd fel a hozzád legközelebbi partnerünket. https://www.merfam.hu/kereskedok
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban