Weber Magyarország

Egészben sült pácolt csülök

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Egészben sült csülök

Aki egyszer kipróbálja milyen a Weber forgatónyárson sütni, az valószínűleg utána mindent ezzel akar majd sütni. Egész csirkét, sertés combot, tarját, marhahúst, halat, esetleg zöldségeket is.
Servings: 2 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1,5-2 l 10%-os sóoldat
  • 1 db nyers csülök
  • 8 db közepes méretű sárgaburgonya

Equipment

  • Weber Genesis II Gázgrill
  • Weber Négyzet Alakú Grillkosár
  • Weber Forgatónyárs Genesis Gázgrillekhez
  • kis méretű csepptálca

Method
 

  1. Aki emlékszik korábbi posztunkra, amikor is a nedves pácolást taglaltuk, annak van egy jó hírünk. Használható csülök pácolására is. 3-4 napig tartsuk benne és utána fantasztikusan omlósra lehet sütni.
  2. 3 órán át forgattuk egy 6 égős Genesis II gázgrillben. Ezalatt a kiolvadó zsír ropogósra sütötte a bőrét. Természetesen használtunk egy kis méretű csepptálcát, amit az aromasínek közé tettünk, hogy összegyűjtse a zsírt. Erős szél volt ezért középen picit le is nyomtuk, nehogy kifújja a szél. Mögé befogtuk a sütő kosarat is, amiben a darabolt burgonyát készítettünk.
  3. Amikor a csülök már készen volt elzártuk alatta az égőket, csak a burgonya alatt égett három. Az a plusz 30-40 perc a csülöknek is jót tett, hogy még indirektben hagytuk. Megéri várni, amíg sütés után a teljesen lezárt grillben minden ehető hőmérsékletű lesz. Az élmény magáért beszél.

Notes

Ha a nyárra Te is szeretnél beszerezni egy ilyen forgatónyársat, keresd fel a hozzád legközelebbi partnerünket. https://www.merfam.hu/kereskedok

Tried this recipe?

Let us know how it was!

csülök grillezés

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart