Értékeld a receptet!
5/5

Aszalt szilvás pulykamell
Sokan szeretik a töltött pulykamellet és nagyon sok verziót találunk rá, de mi most megmutatjuk a saját kedvencünket. Séfünk jóvoltából.Köretként zöldséges rizs vagy saláta is elképzelhető. Teljesen kihűtve és vékonyan szelve ínyenc felvágottat kapunk, amihez egy finom érett sajt tökéletes párosítás.
Ingredients
Equipment
Method
- A pulykamell közepébe vágjunk egy zsebet. Toljuk bele a kést, de vigyázzunk nehogy teljesen átszúrjuk. A pengét röviden mozgassuk balra, majd forgassuk el és a hús vastagságától függően felfele vagy lefele vágjunk bele. Így képződik egy üreg, amibe a tölteléket töltjük.
- Tegyük aprítógépbe a hozzávalókat és pépesítsük össze, majd kanállal töltsük a zsebbe.
- Fedjük be baconnnel és 200°C-os grillben kezdjük el sütni. Kb. 15-20 perc alatt ennyi húsmennyiség át tud sülni.
- Pihentessük 15-20 percet majd szeljük fel. Ha jól dolgoztunk akkor egy ízletes krémes töltelékű, szaftos húst kaptunk, ahogy az a fotón is látszik.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban