Weber Magyarország

Aszalt szilvás pulykamell

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Aszalt szilvás pulykamell

Sokan szeretik a töltött pulykamellet és nagyon sok verziót találunk rá, de mi most megmutatjuk a saját kedvencünket. Séfünk jóvoltából.
Köretként zöldséges rizs vagy saláta is elképzelhető. Teljesen kihűtve és vékonyan szelve ínyenc felvágottat kapunk, amihez egy finom érett sajt tökéletes párosítás.
Servings: 4 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 0,5 kg pulykamell
  • 36 g aszalt szilva
  • 36 g szárított paradicsom
  • 18 g fekete olajbogyó
  • 18 g zöld olajbogyó
  • 1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
  • 6-8 szelet bacon

Equipment

  • Weber PULSE 2000 grillkocsi

Method
 

  1. A pulykamell közepébe vágjunk egy zsebet. Toljuk bele a kést, de vigyázzunk nehogy teljesen átszúrjuk. A pengét röviden mozgassuk balra, majd forgassuk el és a hús vastagságától függően felfele vagy lefele vágjunk bele. Így képződik egy üreg, amibe a tölteléket töltjük.
  2. Tegyük aprítógépbe a hozzávalókat és pépesítsük össze, majd kanállal töltsük a zsebbe.
  3. Fedjük be baconnnel és 200°C-os grillben kezdjük el sütni. Kb. 15-20 perc alatt ennyi húsmennyiség át tud sülni.
  4. Pihentessük 15-20 percet majd szeljük fel. Ha jól dolgoztunk akkor egy ízletes krémes töltelékű, szaftos húst kaptunk, ahogy az a fotón is látszik.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

grillezett pulykamell szeletek aszalt szilvával

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart