Értékeld a receptet!
5/5

Brie sajtos ribeye szendvics
Újabban elragad minket az őrület és egymásra halmozzuk az élvezeteket. Így jutottunk el egy sima sajtos szendvicstől a steak-es, kukoricás sajtos szendvicshez.
Ingredients
Equipment
Method
- Hevítsünk fél kémény faszenet, majd borítsuk a grill közepébe. Tegyük fölé a steaksütő rácsot és nyitott fedél mellett hagyjuk felforrósodni. (gáz grillben a legmagasabb fokozaton végezzük a folyamatot)
- Célszerű sütés előtt 1 órával a konyhapulton hagyni a steaket, hogy ne legyen sütéskor hűtő hideg. Kenjük be a hús mindkét oldalát olvasztott kacsazsírral, majd fűszerezzük meg. Tegyük a forró rácsra és süssük 1 percig. Fordítsuk meg és a "szűz" oldalát is süssük 1 percig. Ezt a kört még egyszer ismételjük meg, majd húzzuk indirekt zónába. Szúrjunk bele maghőmérőt és hozzuk fel 59°C maghőig. Tegyünk be mellé egy kisméretű csepptálcát, ebben fogjuk majd pihentetni a húst sütés után.
- Vajazzuk meg a kenyér szelet egyik oldalát és pirítsuk meg a rácson. A felénk néző oldalára tegyünk brie sajt szeleteket.
- A húst pihentetés után szeleteljük fel és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a kukoricát és könnyed mozdulatokkal mozgassuk át, hogy a szaft bejárja a kukoricát. Dobálhatunk közé késhegynyi vajdarabokat, hogy még gazdagabb ízeket kapjunk.
- Tegyük ezt a mixet a pirult brie sajtos kenyérszeletre. Szórjunk rá aprított snidlinget és élvezzük.
Notes
Reméljük kedvet kaptatok hozzá! Jó étvágyat kívánunk!
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban