Értékeld a receptet!
5/5

Falusi borjú tomahawk
Ha úgy hozná a sors, hogy elétek kerül egy borjú tomahawk, akkor adunk most hozzá egy kis útmutatót. Nem olcsó hús főleg marhából, ezért jó, ha felkészültek vagytok.
Ingredients
Equipment
Method
- A borjút csomagoljuk ki és töröljük át papírtörlővel. Dörzsöljük be finoman olívaolajjal és szórjuk be mindkét oldalát a rubbal. Hagyjuk így 1 órát.
- Egy teli kémény faszenet izzítsunk be, majd borítsuk a grill közepébe. Nyitott fedél mellett forrósítsuk fel a steak sütő rács betétet.
- Egy igazi tomahawk sütő a csontnál ragadja meg a húst és úgy rakja a rácsra. Húzzunk kesztyűt, hogy ne égessük meg a kezünket. 2,5 perc után szintén kézzel fordítsuk meg és süssük újabb 2,5 percig. Maghőmérővel rámérve 45 °C-ot mutatott a kijelző.
- A rács alól húzzuk félre a faszenet és alakítsunk ki indirekt zónát. Zárjuk el az alsó kéményt, majd dobjunk egy marék füstölőfát a grill aljába. Zárjuk le a fedelet és süssük tovább 70°C-os maghőig.
- Tegyük a húst egy tányérra és a maradék parázson olvasszuk fel a vajat a rozmaringgal és a hagymákkal.
Notes
Tálaláskor a húsra és a burgonyára öntsük a fűszeres vajat. Szórjuk meg parmezánnal és sópehellyel.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban