Weber Magyarország

Fokhagymás grillezett oldalas, mediterrán penne tésztával

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Fokhagymás grillezett oldalas, mediterrán penne tésztával

Akár Anyut is meglephetjük ezzel az egyszerű fogással. Hölgyek körében kedveltek a mediterrán fogások és ehhez tényleg nem kell sok minden. Jó alapanyagok és egy Weber grill.
Servings: 4 személy
Course: Főfogás
Cuisine: Italian

Ingredients
  

  • 1,5 kg sertés oldalas
  • 20 g
  • 20 g tört bors
  • 10 g őrölt fűszerpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 dl olívaolaj extraszűz
  • 2-3 adag főtt penne tészta
  • 1 csokor petrezselyem
  • bazsalikom levelek
  • 2 evőkanál fekete olajbogyó
  • 5-6 db koktélparadicsom
  • citrom

Method
 

  1. Az oldalast daraboljuk fel és fűszerezzük só, tört bors és fűszerpaprika keverékkel (2:2:1), majd reszeljünk le 2 gerezd fokhagymát 2 dl olívaolajba. Alaposan forgassuk bele és pácoljuk kb 2 órát.
  2. Forrósítsuk fel a grillt és süssük körbe az oldalasokat. Tegyük csepptálcába és fólia alatt 130°C-on süssük omlósra.
  3. A kisült zsír tegyük serpenyőbe és adjunk hozzá egy pár evőkanálnyi olajat és pirítsunk meg benne 2-3 adag kifőtt penne tésztát. Könnyed mediterrán érzéssel dobjunk mellé 2 evőkanál fekete olívát és pár félbe vágott koktél paradicsomot. Forgassuk össze egy csokor vagdalt petrezselyemmel és bazsalikommal. Tegyük rá az oldalasokat és kicsit melegítsük össze. Ez a bekezdés pár perc alatt lezajlik, úgyhogy rögtön tálalhatunk is.
  4. Rendezzük el egy tálban, és nagy szemű sóval megszórva és frissen reszelt citromhéjjal kínáljuk.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

grillezett oldalas mediterrán módon

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart