Weber Magyarország

Grillezett garnélás croissant

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

GRILLEZETT GARNÉLÁS CROISSANT

3-4 hozzávalóból nemcsak hétvégén készíthetünk igazi gourmet szendvicseket, hanem hétköznapokon is. Ez a recept mindennel együtt 1 órát vett igénybe a felfűtéstől a tálalásig. Próbáljátok ki Ti is és lazuljatok el.
Servings: 3 személy
Course: Szendvics

Ingredients
  

  • 200 g főtt garnéla
  • 2-3 db croissant
  • 5-6 szelet citrom
  • 1 marék friss spenótlevél
  • citrom illatú kakukkfű (vagy halfűszer)
  • 1 dl olíva olaj
  • 1 gerezd reszelt fokhagyma

Equipment

  • Weber Pulse 2000-es elektromos grill
  • Weber kerámia sütőlap
  • Weber grill spatula

Method
 

  1. A garnélát tisztítsuk meg a fejrésztől, lábaktól és a páncéltól.
  2. Az olíva olajat, a reszelt fokhagymát keverjük össze némi sóval és pár csepp citromlével.
  3. A kerámialapot tegyük a grillbe és állítsuk a hőt 220°C-ra. Ha felhevült, süssük meg rajta a páclétől mentes garnélákat. Ízesítsük a citromillatú kakukkfűvel és tegyünk mellé pár szelet citromot is.
  4. Óvatosan forgassuk meg, majd a sütőlap másik felén pirítsuk meg a félbevágott croissant-okat.
  5. Tegyünk rá friss spenót leveleket, majd a pirult, ízes garnélákat és a sült citromot. Egy pohárnyi sárgamuskotállyal tökéletes fogás.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

gourmet szendvics

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart