Weber Magyarország

Grillezett tarja szendvics

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Grillezett tarja szendvics

Az utolsó hét a medvehagyma szezonban és erre kitaláltunk egy remek és bőséges grill szendvics fogást.
Servings: 4 személy
Course: Szendvics

Ingredients
  

  • 4 szelet sertés tarja
  • 4 db ciabatta
  • 2 cső főtt kukorica
  • 120-150 g vegyes saláta keverék
  • 4 evőkanál ajvár
  • 8-10 db medvehagyma levél
  • Remoulade mártás konyhakész

Method
 

  1. Hevítsük fel a grillt 230-250°C-ra. A sütést indirekt zónában fejezzük majd be, ezért erre a faszenesek készüljenek fel.
  2. Fűszerezzük be a húsokat sóval, borssal vagy kedvenc rubunkkal. Hagyjuk így 30 percig, majd sütés előtt ecsettel kenjük át vékonyan olajjal.
  3. Tegyük a rácsra és süssük meg mindkét oldalát. Nyitott fedél mellett dolgozzunk és a hús mellett a kukoricákat is elkészíthetjük.Kenjük meg ajvárral az egyik oldalát és szórjuk meg vágott medvehagymalevéllel.
    Helyezzük át indirekt zónába. Gáz és elektromos grillek esetén kapcsoljuk le a hőforrást a rács alatt, és csak egy zóna segítségével tartsuk 160°C-on a grillt. Faszenes grillben oda mozgatjuk a húst ahol nincs a rács alatt parázs. A fedelet forgassuk el úgy, hogy a kémény nyílás a parázs és a hús között legyen. Mindkét esetben csepptálcába tegyük a húsokat és úgy süssük készre.
  4. Melegítsük át a félbevágott ciabattákat. Tegyünk bele salátát és egy kevés remoulade mártást. Tegyük bele a húst és még egy adag salátát és mártást. Zárjuk le és a sült kukoricával kínáljuk.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart