Weber Magyarország

Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Kolbászos, káposztás füstölt karaj lencsével

Nagyon Boldog Új Évet Kívánunk minden Weber Grill rajongónak. Szeretnénk megköszönni, hogy minket választottatok és, hogy büszkén használjátok grilljeiteket. Reméljük, hogy továbbra is követtek minket és sok-sok recepttel gazdagodtatok idén is.Köszönjük, köszönjük, köszönjük!
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 evőkanál sertészsír
  • 2 szelet füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 csokor újhagyma
  • 100 g fekete lencse
  • 100 g vörös lencse
  • 50 g répa (lencse méretűre vágva)
  • 50 g zeller (lencse méretűre vágva)
  • 7 dl alaplé (füstölt bordaporc, hagyma, kakukkfű)
  • 2-3 evőkanál BBQ szósz
  • 30 g vaj
  • 1/2 kávéskanál őrölt kömény
  • 1/2 kávéskanál asztali só
  • 1 csokor petrezselyem

Equipment

  • Weber Mastertouch

Method
 

  1. A zsíron futtassuk meg a hagymát a szalonnával.
  2. Forgassuk át a hagymás zsírban a lencsét, majd öntsük fel a 7 dl alaplével. Zöldségeljük be és főzzük készre.
  3. Amikor a lencse már puha adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.
  4. Szórjuk meg vágott petrezselyemmel, köményezzük, sózzuk és fél óra pihentetés után tálaljuk.

Notes

Mi már túl vagyunk a lencsén, s mivel nagyon finom lett holnap is jól belakunk belőle. Biztos, mi biztos.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart