Weber Magyarország

Kucsmagombás grillezett ribeye steak

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Kucsmagombás grillezett ribeyes steak

A hétvégén séfünk a Zemplénben járt (kúszott) kucsmagomba vadászaton. Másnap egy nagyszerű fogást kerekített belőle, ami sokatoknak adhat ötletet most, vagy a közelgő, koranyári vargánya szezonra is.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 30 minutes
Pihentetés 10 minutes
Total Time 1 hour
Servings: 2
Course: Főfogás
Calories: 600

Ingredients
  

  • 2 szelet RibEye
  • 1 evőkanál kacsazsír
  • 2 kávéskanál steakfűszer
  • 500 g kucsmagomba
  • 20 g kacsazsír
  • 1 kisebb hagyma
  • 40 g házi füstölt szalonna
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 gerezd fokhagyma
  • 2 cl rosé bor

Equipment

  • Weber Mastertouch
  • Steaksütő rács
  • Grill csipesz
  • iGrill 2

Method
 

  1. A RibEye steak sütéséhez az alábbiakra van szükséged: - forró grill és steak sütő rács - olvasztott kacsazsír - steak fűszerkeverék (vagy só és bors)- stopper
    Korábban már írtunk róla Nektek, hogyan kell sütni a RibEye-t. Hagyjuk, hogy a faszén alaposan felhevítse a rácsot. Megkenjük kacsazsírral és fűszerezzük a hús mindkét oldalát. Ezután elkezdjük sütni 1 percig, majd átfordítjuk maga mellé a húst újabb 1 percre. Ezt még egyszer megismételjük, majd alutálcába téve fóliával lefedve felhozzuk a nekünk szimpatikus maghőre.
  2. A kucsmagomba szárából csodálatos mártást készíthetünk. Kacsazsíron hagymát fonnyasztunk, majd megpároljuk rajta a gombát. Leturmixoljuk és kakukkfűvel, sóval ízesítjük.
  3. Amíg a hús pihen a faszén felett egy serpenyőben házi füstölt szalonnát sütünk és a zsírján átforgatjuk a kucsmagombát. Adunk hozzá petrezselymet és egy kevés rosé bort.
  4. Ha már a steak forró helyett ehetően meleg, akkor felszeljük. Ha levet engedett azt keverjük bele a mártásba.A tálalást a fotón látott módon is megtehetjük. Javasoljuk, hogy bőven legyen puhára főtt burgonya, mert a mártás is igényelni fogja.

Nutrition

Calories: 600kcal

Notes

Nyáron elkészíthetjük vargánya gombából is.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart