Weber Magyarország

Parmezános csirke petrezselymes vajjal

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Parmezános csirke petrezselymes vajjal

A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a "barlangból". Parmezános csirkét sütöttünk, petrezselymes vajjal.
Servings: 4 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 egész csirkemell
  • 4 szelet bacon
  • friss kakukkfű
  • 30 g vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 30 g reszelt parmezán
  • 2-3 db jalapeno paprika

Method
 

  1. A csirkemellet vágjuk 4 darabba. Tekerjük körbe baconnel és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Olajos kézzel dörzsöljük át és tegyük a felhevített rácsra. Pirítsuk meg mindkét oldalát, majd tegyük csepptálcába.
  2. A vajat megolvasztjuk egy kis méretű csepptálcába és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Alaposan átkenjük vele a csirkemellet. Parmezánt reszelünk rá és indirekt zónában, alacsony hőfokon átsütjük.
  3. Közben a rácson süssük meg pár jalapeno paprikát. Húzzuk le a héját, törjük össze villával és vajas szafttal együtt készítsünk belőle mártást.

Notes

A hús mellé kínálva, pirított lepény kenyérrel és egy könnyed salátával nagyszerű fogás.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart