Értékeld a receptet!
5/5

Szarvasburger fürjtojással
Egy igazán különleges hamburgert készítettünk a héten. Általában véve ritkán látni tükörtojást sütni grillben, de a Weber kerámia lap most minden pillanatban segítségünkre volt.
Ingredients
Equipment
Method
- Hevítsük fel a grillt 250°C-ra. Gáz grillek esetében a melegítéskor már be lehet tenni a kerámia lapot. Gömbgrill használatakor először a rácsot hevítsük 20 percig, majd tegyük az indirekt zóna közepére a kerámia lapot.
- Vékonyan dörzsöljük be olajjal a szarvashúst és kezdjük el sütni. Nekünk oldalanként 8-8 percet kért, de aki jól átsütve szereti a vadhúst az nyugodtan hagyja 10 percig.
- Ha a húst megfordítottuk vágjuk félbe a bucit. Alapvetően egy télzáró burgernek szántuk és csupa finomság van a házi deliben. Nem is volt kérdés, hogy szarvasgombás vajjal kentük át mindkét oldalát. Vajas oldallal lefelé sütve gyönyörű pírt kap majd a bucink.
- Ha már kész az alját kenjük meg vékonyan somlekvárral és tegyük rá a húst. Reszeljünk rá sajtot és amíg a fürjtojás megsül a kerámia lapon, addig hagyjuk nyitva.
- Jöhet egy méretes evőkanál lilahagyma lekvár és a tükörtojás. Tegyük rá a pirult tetejét és készen is van ez a szépség.
Notes
Igazi gourmet élmény! Jó étvágyat kívánunk!
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban