Weber Magyarország

Téli rablóhús

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Téli rablóhús

Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.
Course: Főfogás

Ingredients
  

Hozzávalók 2-3 személyre
  • 1 db szűzpecsenye
  • 200 g házi füstölt kolbász
  • 3 db saslik hagyma
  • 2 kávéskanál rub
Mártogatós
  • 100 g tejföl
  • 50 g magos mustár
  • 6-8 g porcukor
  • 2 kávéskanál Worcester szósz
  • só, bors

Equipment

  • Weber Mastertouch
  • Weber faszén

Method
 

  1. Szeleteljük fel a szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra. Vágjunk hozzá ugyanennyi kolbászt és negyedeljük fel a hagymát.
  2. Bambusz pálcára tűzve tegyük a faszén parázs fölé. Ne legyen nagyon szoros, had érje mindenhol a parázs füst.
  3. Süssük alaposan körbe, de ha nem szeretnénk túlsütni a szűzpecsenyét, akkor egy szeletet hagyjunk ki és tegyük magában a rácsra. Ez lesz a jutalomfalat, amiért jól dolgoztunk.
  4. Amíg kipiheni magát keverjük ki a mártogatóst.

Notes

Kovászos kenyérrel, savanyú uborkával az igazi.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart