Értékeld a receptet!
5/5

Téli rablóhús
Egy szép szűzpecsenyét előkészítünk. Leszedjük a felesleges zsírokat és befűszerezzük. Használhatjuk saját rub-unkat, vagy egy köményes fűszerkeveréket. Mivel a szűzpecsenye zsírtartalma nagyon alacsony napokig eltartható a hűtőben. Akár 5 napig is pácolható +3-5°C-on. Ennyi idő alatt a fűszer és a só alaposan bejárja a húst.
Ingredients
Equipment
Method
- Szeleteljük fel a szűzpecsenyét ujjnyi vastag darabokra. Vágjunk hozzá ugyanennyi kolbászt és negyedeljük fel a hagymát.
- Bambusz pálcára tűzve tegyük a faszén parázs fölé. Ne legyen nagyon szoros, had érje mindenhol a parázs füst.
- Süssük alaposan körbe, de ha nem szeretnénk túlsütni a szűzpecsenyét, akkor egy szeletet hagyjunk ki és tegyük magában a rácsra. Ez lesz a jutalomfalat, amiért jól dolgoztunk.
- Amíg kipiheni magát keverjük ki a mártogatóst.
Notes
Kovászos kenyérrel, savanyú uborkával az igazi.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban