Értékeld a receptet!
5/5

Magyaros afrikai harcsa grillben
Mutatjuk az ünnepi hosszú hétvégén mi került a rácsra. Tudjuk, hogy a hal igen megosztó alapanyag. Ezért egy erősen magyaros ízvilágú ételt készítettünk belőle, ami talán kicsit közelebb hozz majd Titeket. Ha van kedvenc grillben készült halételetek, akkor ne habozzatok megosztani azt másokkal. Előre is köszi!
Ingredients
Equipment
Method
- Izzítsunk fél kémény Weber brikettet és borítsuk a grill egyik felébe.
- A harcsát sózzuk és borsozzuk, majd tegyük félre egy kis időre, amíg megágyazunk neki.
- Egy nagyméretű csepptálcát kenjünk be vékonyan olajjal és szórjuk be zsemlemorzsával. A hagymákat hámozzuk meg és szeleteljük fel, majd rendezzük el a tálcában.
- Tegyük rá az előkészített halszeleteket. Fedjük be reszelt sajttal és kolbászkarikákkal. Tegyük a már forró grillbe és indirekt módban (de közel a briketthez) kezdjük el sütni.
- Ha a kolbász meg elég sok zsírt engedett ki, akkor rövid időre húzzuk a parázs fölé az ételt. 10 percig így sütjük, majd újra indirekt zónába tesszük és pár rozmaring ággal lefedve tálalásig melegen tartjuk.
Notes
Köret tipp: Majonézes burgonya.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban