Értékeld a receptet!
5/5

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral
Egyszerű grill csirke kezdőknek szezonális körettel.
Ingredients
Equipment
Method
- A csirkéket tartsuk hűtőben és hagyjuk, hogy a bőre megszáradjon. Kötözéssel formázzuk őket.
- 3/4 kémény faszenet izzítsunk és alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a rács közepére a csirkéket és süssük egy órát.
- Csepegtető tálcába tegyük a vajat és a fűszereket némi sóval. Hagyjuk felolvadni a vajat, majd kenjük át vele a sült minden oldalát.
- Nagyon könnyű túl sütni a csirkét ezért időnként mérjünk rá maghőmérővel, és ha elértük a 78-88°C maghő tartományt akkor gyakorlatilag készen vagyunk.
- Tálalás előtt egy kevés faforgáccsal fűszerezzük tovább, majd ha a füst már elillant kenjük át újra a fűszeres vajjal.
- A bulgurt tegyük kis méretű fazékba és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel a vizet, majd felére csökkentve a hőt főzzük tovább 12-15 percig sóval és egy gerezd fokhagymával. Lefedve hagyjuk, hogy a víz eltűnjön. Tegyük a forró bulgur tetejére a spenótot és keverjük vele össze. Ez a hő elég a spenótnak és pillanatok alatt összeesik, megpuhul. (A bébi spenótot nem szabad direkt pirítani, mert keserű lesz.) Daraboljunk bele aszalt szilvát és kész is van az ebéd.
Nutrition
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban