Go Back
+ servings
Stiller Tamás

Grillezett csirke spenótos-aszalt szilvás bulgurral

Egyszerű grill csirke kezdőknek szezonális körettel.
Servings: 4 személy
Course: Főfogás
Calories: 450

Ingredients
  

  • 150 g bulgur
  • 450 g víz
  • 2 marék friss spenót
  • 8 db aszalt szilva
  • 2 gerezd fokhagyma

Equipment

  • Weber Master-Touch Premium E-5775
  • Weber Füstölő faforgács szárnyashúshoz
  • Weber grill csipesz
  • Weber iGrill maghőmérő
  • Kis méretű cspegtető tálca

Method
 

  1. A csirkéket tartsuk hűtőben és hagyjuk, hogy a bőre megszáradjon. Kötözéssel formázzuk őket.
  2. 3/4 kémény faszenet izzítsunk és alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a rács közepére a csirkéket és süssük egy órát.
  3. Csepegtető tálcába tegyük a vajat és a fűszereket némi sóval. Hagyjuk felolvadni a vajat, majd kenjük át vele a sült minden oldalát.
  4. Nagyon könnyű túl sütni a csirkét ezért időnként mérjünk rá maghőmérővel, és ha elértük a 78-88°C maghő tartományt akkor gyakorlatilag készen vagyunk.
  5. Tálalás előtt egy kevés faforgáccsal fűszerezzük tovább, majd ha a füst már elillant kenjük át újra a fűszeres vajjal.
  6. A bulgurt tegyük kis méretű fazékba és öntsük fel a vízzel. Forraljuk fel a vizet, majd felére csökkentve a hőt főzzük tovább 12-15 percig sóval és egy gerezd fokhagymával. Lefedve hagyjuk, hogy a víz eltűnjön. Tegyük a forró bulgur tetejére a spenótot és keverjük vele össze. Ez a hő elég a spenótnak és pillanatok alatt összeesik, megpuhul. (A bébi spenótot nem szabad direkt pirítani, mert keserű lesz.) Daraboljunk bele aszalt szilvát és kész is van az ebéd.

Nutrition

Calories: 450kcal

Tried this recipe?

Let us know how it was!