Weber Magyarország

Grillezett csülök forgatónyárson

Értékeld a receptet!

5/5

Stiller Tamás

Grillezett csülök forgatónyárson

Hétvégére már van terved, hogy mit grillezz? Mit szólnál egy grillezett csülökhöz? Forgatónyárson készítettük el gázgrillben.
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 db kisebb nyers csülök
  • 1 fej hagyma
  • 2 g szegfűbors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál kakukkfűág
  • folyadék súlyának 7%-a (sótól függ)

Equipment

  • Weber Genesis gázgrill
  • Weber Forgatónyárs

Method
 

  1. Tedd a csülköt egy akkora zárható dobozba, amiben víz alá tudod meríteni teljesen. Célszerű minél szűkebbet választani. A vizet okosan mérd ki: tedd a csülköt a dobozba és öntsd fel vízzel. Öntsd egy mérőedénybe, így pont csak ennyit kell beízesítened.
  2. A vizet forrald fel és keverd el benne a sót. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kóstolgasd és ha a Te ízlésednek már elég sósnak érzed, akkor jöhetnek bele az ízesítők.
  3. Hűtsd le teljesen, majd öntsd a húsra. Fedd le és 3-4 napig hagyd ebben.
  4. Sütés előtt hagyd, hogy a páclé kicsepegjen a csülökből. Húzd nyársra, majd 200°C-ra hevített grillben süsd indirekt zónában, amíg ropogós nem lesz a bőre.

Notes

Fantasztikus szendvicset lehet belőle készíteni egy kis magos mustárral, kovi ubival. És egy kis kukoricát is adjunk a cocának.

Tried this recipe?

Let us know how it was!

Forrás: Chef a családban

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart