Értékeld a receptet!
5/5

Grillezett csülök forgatónyárson
Hétvégére már van terved, hogy mit grillezz? Mit szólnál egy grillezett csülökhöz? Forgatónyárson készítettük el gázgrillben.
Ingredients
Equipment
Method
- Tedd a csülköt egy akkora zárható dobozba, amiben víz alá tudod meríteni teljesen. Célszerű minél szűkebbet választani. A vizet okosan mérd ki: tedd a csülköt a dobozba és öntsd fel vízzel. Öntsd egy mérőedénybe, így pont csak ennyit kell beízesítened.
- A vizet forrald fel és keverd el benne a sót. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kóstolgasd és ha a Te ízlésednek már elég sósnak érzed, akkor jöhetnek bele az ízesítők.
- Hűtsd le teljesen, majd öntsd a húsra. Fedd le és 3-4 napig hagyd ebben.
- Sütés előtt hagyd, hogy a páclé kicsepegjen a csülökből. Húzd nyársra, majd 200°C-ra hevített grillben süsd indirekt zónában, amíg ropogós nem lesz a bőre.
Notes
Fantasztikus szendvicset lehet belőle készíteni egy kis magos mustárral, kovi ubival. És egy kis kukoricát is adjunk a cocának.
Tried this recipe?
Let us know how it was!
Forrás: Chef a családban