Go Back
+ servings
Stiller Tamás

Bélszín libamájjal és lecsóval

Sokszor hallunk olyan sztorikat, hogy valami igazán különleges és drága nyersanyaggal grilleztek, de nem sikerült jól. Vagy a technológia hiányzott, vagy a tapasztalat. Mi most két drága terméket tettünk egyszerre a tányérra, hogy kincset érő tapasztalatokat adjunk át nektek. A végén majd kiderül Ti mit tanultatok ma ebből.
Servings: 2 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 1 db bélszín "magja" feje és farok nélkül Csak a középső 4x3 ujjnyi egyenletes formájú húsrész. A többiből tatár készült.
  • fél libamáj
  • 3 levél zsálya
Lecsóhoz (minden apróra vágva)
  • 3-4 db lila újhagyma
  • 3-3 db színes paradicsom
  • 3-3 db színes minipaprika
  • 30 g füstölt szalonna

Equipment

  • Weber Pulse 2000 elektromos grill
  • Weber Csepptálcák (2 kicsi, 1 nagy)
  • Weber Grillcsipesz

Method
 

  1. A bélszínt lehártyáztuk, befűszereztük steakfűszerrel és szorosan fóliába csomagolva +0°C-os hűtőrekeszben érleltük 3 napon át.
  2. Sütés előtt 30 perccel kivettük és 3 ujjnyi széles szeletekre vágtuk. Vékonyan átkentük olvasztott kacsazsírral és 230°C-os grillben körbe sütöttük. Minden oldalról 1-1 percig.
  3. Indirekt zónába téve rámértünk és +30°C-ot mutatott az App. Innen sütöttük tovább +57°C belső maghőig egy kisméretű csepptálcába téve. Fóliába csomagolva pihentettük 15 percet.
  4. Hevítsük fel a grillen a kés pengéjét. Így nem lesz forgácsolt a máj széle szeleteléskor és könnyen siklik benne a kés is. Csepptálcába téve süssük meg a zsályával (direkt zónában az indirekt mellett).
  5. A lecsó alapanyagait tegyük kis méretű csepptálcába és amíg mindkét főbb hozzávaló elkészül a grill egyik "sarkában" készre is fő.

Tried this recipe?

Let us know how it was!