Go Back
+ servings
Stiller Tamás

Fokhagymás pácolt csontos hosszú karaj, faszén felett sütve

Ha sertés karajról van szó akkor nem is kérdés, hogy mi a csontos hosszú karajra szavazunk. Egy szépen tagolt hosszú karaj nagyon ízletes tud lenni direkt sütés után. Ráadásul a csont melletti hús "rágcsálása" az élet apró grill örömei közé tartoznak.
Nemcsak hétvégére, de hétköznapra is jó ötlet a grillezett karaj. Szendvicsbe tömve, saláta mellé vagy frissen, sült burgonyával.
Servings: 2 személy
Course: Főfogás

Ingredients
  

  • 4 szelet csontos hosszú karaj
  • 1,5-2 dl olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só, bors

Method
 

  1. A reszelt fokhagymát olajba áztatjuk és sóval borssal keverjük össze.
  2. 2-3 napig állni hagyjuk és az olajjal alaposan átkenjük a húst.
  3. A visszamaradt fokhagymát újra fel lehet önteni, de fontos, hogy direkt sütés esetén ne kerüljön a húsra, mert megéghet.
  4. A frissen felöntött fokhagymás páccal grillezés után át lehet kenni a húst. Így frissebb és erősebb ízt kapunk, ha szeretnénk még fokozni.

Notes

A fokhagymás pácba tehetünk paprika pelyhet, hagymát, BBQ szószt, alma- vagy ananászlevet is. Kísérletezzünk bátran.

Tried this recipe?

Let us know how it was!