Ingredients
Method
- A karfiolt virágjaira szedjük. Pároló edényben vizet melegítünk, besózzuk és beletesszük a szegfűszeget. A fűszeres gőzben roppanósra pároljuk a karfiolt (kb 10 perc).
- Faszenet izzítunk és bekészítünk néhány ág rozmaringot. A parázsra kis fészket rakunk belőlük és szórunk mellé egy marék Weber Sertéshús füstölő fachipset. Fedő alatt kb. 30 percig füstöljük és néha alápillantunk nem égett-e meg a karfiol.
- Közben serpenyőben fokhagymás olvasztott vajban megfonnyasszuk a spenótot. Turmixgépbe tesszük és a krémmel együtt lepépesítjük. Pár csepp lime és só után ízesítsük ízlésünk szerint extra fokhagymával.
- A sajt ropogóshoz reszeljük le a sajtot és tapadásmentes serpenyőbe szórva alacsony hőfokon pirítsuk, amíg ki tudjuk szedni egyben a sült sajtot. Tegyük rácsra, hogy gyorsabban lehűljön.
Notes
Tálaláskor a pürére tegyük a füstölt karfiolt és állítsunk mellé egy félbevágott sajtot. Pirított chia maggal, sóval és paprikával még tovább fokozhatjuk az élményt.
Ez az étel akkor is nagyszerű, ha a zsák alján csak egy maréknyi faszén maradt és valami gyorsat sütnénk vele.
Ha mégis egy szép szelet húsra vágysz itt találsz receptet: