Ingredients
Method
Göngyölt karaj
- A sertés karajból vékony pengéjű kés segítségével terítsük ki.
- Sózzuk borsozzuk majd fedjük be paraszt sonkával. A fűszeres tölteléknél arra figyeljünk, hogy kellemes krémes, de formálható legyen az állaga. Tegyünk adagokat a lefedett húsra, majd folpack fóliával lefedve rendezzük el rajta. Mindenhova jusson és mi sem leszünk maszatosak és kevesebbet ér a kezünk az ételhez.
- Göngyöljük fel, majd kötözzük is meg.
- 120°-ra izzított Smokey Mountain Cookerben süssük 74°C maghőig (kb. 3 óra). Füstöléshez egy adag Pork füstölőfa blendet használtunk.Közben van időnk a konyhában elkészíteni a párolt káposztát, a burgonyát és a jus-t.
Párolt káposzta
- A kacszsíron megpároljuk először a hagymát a kolbásszal, majd jöhet a vékonyra szeletelt káposzta. Cukrozzuk és köménymaggal együtt párolni kezdjük.
- Figyeljünk a vízre. Amikor puha lett a káposzta, köményezzük és a szép sav és édes balansz érdekében verjus sziruppal (vagy cukorral) és lime levével ízesítjük. Sózzuk és készen is vagyunk.
Notes
Márton napra mentsétek el ezt a receptet.
Jó sütést kívánok!