Ingredients
Equipment
Method
- A szarvas bélszínt először só-bors-paprika rubbal körbeszórtuk, majd Weber SMC-ben körbe füstöltük (max 10 perc). Ez adott neki egy alap ízt, majd hagytuk picit pihenni.
- Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és forró grillrácson körbe sütjük. iGrill maghőmérőt használva 59°C maghőig sütöttük tovább.
- A végeredmény egy rendkívül lágy, szinte krémes belső hús szerkezet.
Notes
A legtöbbször fagyasztva lehet kapni. Hűtőben olvasszuk ki nagyon lassan és azonnal használjuk fel, mert olvadás után folyamatosan folyadékot - ízt- veszít. 2 kg vadhúsból akár napi 1 dl folyadék távozhat.
Akinek van lehetősége az feltétlenül próbálja ki.
Azt is teszteltük, ha másként vágjuk fel. Szerintünk magáért beszél, ha az alakjának megfelelő szeleteket vágunk.