Ingredients
Method
- Vegyünk elő két nagy méretű Weber csepptálcát. A kacsacombokat sózzuk meg és szórjuk meg a morzsolt majorannával mindkét oldalán. Fektessük bőrrel lefelé és tépkedjük rá a majoranna leveleit.
- 220°C-ot célozzunk meg a gömbgrillben és a gázgrillben egyaránt. Alakítsunk ki indirekt zónát. Tegyük a zóna középére az egyik tálcát, úgy, hogy ne érjen a parázs fölé, majd rá a másikat merőlegesen. Süssük így 20 percig, majd cseréljük meg a két tálcát újabb 20 percre. A szellőzőket állítsuk félig zártra.
- Vegyük le az alufóliát, tegyük egymás mellé a két tálcát, és süssük aranybarnára a kacsát (nyissunk ki minden szellőzőnyílást). A két nagy méretű csepptálca a Master-Touch gömbgrillt teljesen betölti, ezért figyeljünk oda, hogy a kacsa milyen tempóban sül. Forgassuk meg időnként, hogy ne ragadjon le a tálcába.
- A szilvaszószhoz a szilvát szórjuk be porcukorral és fahéjjal, majd nagyon kevés vízzel főzzük meg. Botmixerrel pépesítjük, majd adjunk hozzá 1 csapot evőkanál tortazselét. Nem szabad túlfőzni. Igyekezzünk megőrizni a szilva ízét, és a savakat se tompítsuk cukorral.
Notes
Ha szeretnénk fokozni az ízeket, akkor adjunk hozzá kedvenc BBQ szószunkból is.