Go Back
+ servings
Stiller Tamás

Mediterrán hamburger szósz

Bármiben is gondolkodunk mindennek az alapja a jó majonéz. Most leírjuk Nektek, hogyan készítsd és közben aktuális kedvencünket is megismered.
Servings: 1 személy
Course: Hamburger

Ingredients
  

Kalkuláció egy főre
  • 2 evőkanál házi majonéz
  • 1 db szárított paradicsom
  • 2 db bazsalikom levél
  • 1 kávéskanál parmezán
  • balzsamos krém extra hozzávaló
Házi majonéz (1 adag)
  • 3 db tojássárgája
  • kb. 3 dl olaj
  • 1 evőkanál dijoni/magos mustár
  • só, bors

Method
 

  1. A tojásokat keverjük össze, majd nagyon vékony sugárban csurgassuk bele az olajat és habverő segítségével dolgozzuk össze. Egy nagyon sűrű, lágy vajszerű masszát kell kapnunk. Ezt ízesítsük tovább és kész is a tökéletes házi majonéz.
  2. Nagyon fontos, hogy ha kicsit több olaj folyik a tálba akkor addig ne folytassuk a hozzáadását míg el nem kevertük.
  3. Ha kicsapódik az olaj, akkor adjunk hozzá egy újabb hideg tojássárgáját.

Notes

Apró titok, de az olajat üveg vagy kerámia edényben hűtsük le, így a folyamat végéig hideg marad az olaj.
 
Meddig áll el? Pontosan nehéz megmondani, de kb 1 hét. Bármit keverünk bele azokban általában van tartósítószer (tejföl, mustár), ezek az eltarthatóságot megnyújtják, de inkább annyit csináljunk, amennyi egyszerre el is fogy.
 
Jó mixelést! Jó grillezést!

Tried this recipe?

Let us know how it was!