Ingredients
Method
- A tojásokat keverjük össze, majd nagyon vékony sugárban csurgassuk bele az olajat és habverő segítségével dolgozzuk össze. Egy nagyon sűrű, lágy vajszerű masszát kell kapnunk. Ezt ízesítsük tovább és kész is a tökéletes házi majonéz.
- Nagyon fontos, hogy ha kicsit több olaj folyik a tálba akkor addig ne folytassuk a hozzáadását míg el nem kevertük.
- Ha kicsapódik az olaj, akkor adjunk hozzá egy újabb hideg tojássárgáját.
Notes
Apró titok, de az olajat üveg vagy kerámia edényben hűtsük le, így a folyamat végéig hideg marad az olaj.
Meddig áll el? Pontosan nehéz megmondani, de kb 1 hét. Bármit keverünk bele azokban általában van tartósítószer (tejföl, mustár), ezek az eltarthatóságot megnyújtják, de inkább annyit csináljunk, amennyi egyszerre el is fogy.
Jó mixelést! Jó grillezést!