Go Back
Stiller Tamás

Téli sült, füstölt császárhús

Tegnap egy szép császárhússal szemeztünk a hentesnél és nem is maradt sokáig a pultban. Összehoztuk a grillünkkel. Egy napig a bőrös oldalát fűszeres sóban tartottuk. Sütés előtt beirdaltuk, majd forró füstön megsütöttük.
Course: Főfogás

Ingredients
  

Fűszeres só
  • 1 kg császárhús
  • 2 evőkanál
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál köménymag
Sült, füstölt császárhús
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 2-3 evőkanál rub só-bors-paprika
  • 2 kávéskanál cukor
  • rozmaring ágak
Füstöléshez
  • 1 csésze Weber Sertéshús Füstölőfa
  • 1 csésze Weber Alma Füstölőfa

Method
 

  1. Sütés előtti napon egy nagy méretű csepptálca alját szórjátok be sóval és a két magfűszerrel. Fektessétek rá a húsos oldalt.
  2. 24 óra után vegyétek ki a hűtőből, hogy langyosodjon. Gyújtsatok be a grillbe egy teli kémény brikettel.
  3. A bőrös oldalt irdaljátok be. Dörzsöljétek be mustárral, majd szórjátok be a rubbal és cukorral.
  4. A rácsra tegyetek rozmaring ágakat. Ezek segítenek abban, hogy a hús ne süljön rá a rácsra. (Mivel a zsír máshol van ez előfordulhat.) A húsos oldallal lefelé tegyétek a rácsra, így a kisülő zsírok ezen keresztül folynak le. Ennek felfogásához mindenféleképpen használjatok csepptálcát (és takarítani is egyszerűbb lesz).
  5. Jöhet az első adag fa - a sertés- , amit virágpermetezővel fújjatok le párszor.
  6. 2,5 óra sütés után nézzetek rá, hogy mennyire sült már a hús és indítsátok a következő - almafa -, füstölést.

Notes

Szendvicsalapnak, jó sok dijoni mustárral, uborkával és Monterey Jack sajttal tökéletes lesz.
 
Szeljétek fel a húst és szeletenként is pirítsátok meg, mint egy bacont. Tojással, paradicsomos babbal remek reggeli.
 
Sütögessetek bátran télen is!

Tried this recipe?

Let us know how it was!